Home Defense Tréning

Magyarországon a vagyon elleni bűncselekmények száma 100 és 200 ezer közt mozog évente és az esetek harmadában a családtagok/alkalmazottak a helyszínen tartózkodnak a cselekmény elkövetésekor! Az újságban, televízióban gyakran találkoznak az emberek ilyen hírekkel, de legtöbbször eszükbe sem jut, hogy ők is bármikor hasonló szituációba kerülhetnek.

 home-defense-1

Sokan hajlandóak áldozni arra, hogy biztosítsák lakásukat, az ott rejlő értékeiket, de valójában nem szeretteink, kollégáink élete és biztonsága a legfontosabb?! Számos csapatépítő tréning található ahol az együttgondolkodásra tanítják a közösségeket. De tudunk-e otthon vagy a munkahelyen valóban együtt mozogni, egymásról gondoskodni vészhelyzetben?

Tudja-e a gyermekünk, hogy mit kell tennie ilyen esetekben? Megvannak-e Önben azok a mozdulatok, amit rutinszerűen kellene végrehajtani ahhoz, hogy ne passzív szenvedője, hanem sokkal inkább aktív cselekvője legyen ezen helyzeteknek?!

Az a célunk, hogy képesek legyenek családtagjaikat/munkatársaikat biztonságba helyezni, addig, amíg a rendőrség vagy külső szakavatott segítség megérkezik! Alapvetően taktikai képzési rendszerünk, az otthonára/irodájára szabott védelmi taktikák elsajátítását teszi lehetővé annak érdekében, hogy Ön sikeresen megóvhassa családtagjainak/kollégáinak testi épségét egy erőszakos cselekmény esetén!

home-defense-2

Elméleti oktatásunk részeként Ön elsajátítja milyen szempontok alapján tud biztonságos helyiséget kialakítani otthonában/munkahelyén, megtanulja azokat a jogokat, Btk. szerinti szabályokat, melyek megilletik egy Önt érő támadás esetén! Megtudhatja milyen eszközök a megengedettek, azokat hol célszerű beszerezni és hol kell úgy elhelyezni a lakásban/irodában, hogy azokat szükség esetén használhassuk is!

De természetesen, ahogy a mellékelt tematikából is kiderül oktatásunk leghangsúlyosabb része, hogy mindent a gyakorlatba ültessünk és Önök elsajátíthassák! Azaz, megtanítjuk Önöket arra, hogy kinek mi a szerepe, ki mit és hogyan cselekedjen vészhelyzetben, kiképezzük Önöket arra, hogy az önvédelmi eszközöket hogyan alkalmazzák! És ami még fontosabb, olyan, pusztakezes önvédelmi technikák alapjait is meg fogják tanulni és gyakorolni, ami segíti Önöket abban, hogy az objektumon belül biztonságosan eljuthassanak egyik pontból a másikba, ahol könnyen elbarikádozhatják magukat addig, amíg segítség nem érkezik!

hdt

Néhány példa a fokozott kockázatot rejtő szituációkból:

– már megesett, hogy betörtek Önhöz vagy valamely családtagjához
– támadták már meg utcán buszra, villamosra várva vagy miközben közelített otthonához
– behatolóval, besurranóval „találkozik” otthonában
– arra érkeznek haza a családjával, hogy a lakásukban/házukban illetéktelenek tartózkodnak
– arra érkezik haza, hogy lakásában/házában illetéktelenek vannak, miközben a családja otthon tartózkodik
– nem várt „látogatók” állnak az ágya mellett
– garázs/külső kapu nyitását akadályozva próbálják Önt gépkocsijából kicsalni
– gyermekét a kertjükben/játszótéren/parkban játszva valaki zaklatja/molesztálja
– iskolájukban egy diák vagy külső személy erőszakoskodni kezd a diákokkal vagy a tanárokkal
– a portaszolgálaton egy név leadásával ellenőrzés nélkül bárkit beengednek
– gyógyszertáros, italboltos ahol gyakran valamilyen befolyásoltság alatt álló személyek próbálnak „vásárolni”
– bankban intézi az ügyeit és kialakul egy bankrablás vagy túszhelyzet vagy éppen banki dolgozóként kerül ebbe a szituációba

2 hozzászólás